Fretčí NEJ...

08.06.2011 22:09

Nejoblíbenější hračka - rolička od toaletního papíru. Dá se jí prolézat, dá se nasadit na hlavu a strašit tak sourozence a rozhodně se s ní dá dobře bojovat - jako ostatně se vším

Nejlepší místo pro bitky se sourozenci - pod mýma nohama. Když čistím klec a klečím na podložce (už jsem měla na kolenou mozoly), nasáčkujou se mi pod nohy minimálně čtyři freťata a začnou se prát, případně tam po lítém boji usnou,... další dvě až tři se mi snaží ukousnout nějaký ten prst na noze a nejmíň jedno mi zaleze do nohavice. Žanetka je v tom podporuje, kvoká a nahání je ke mně, aby se mohla věnovat vlastním starostem (ukrást někde nějakou čokoládu a schovat si ji pod kuchyňskou linku)

 Nejoblíbenější jídlo - hovězí masíčko s rýžovou instantní kaší Nestlé (pro mimina) a Baby Flocken (pro koťata). Taky krůtí maso, kuřecí maso, kapsičky pro koťata Whiskas... jediné, co jim zatím moc nejede, jsou fretčí granulky, na které se je snažím naučit.

 Největší mazel - albínek Ferda :-). Ostatní ovšem mazlíme stejně poctivě...

Nejdivnější věc v obýváku - dětské pískoviště. Používáme ho jako hernu pro mimina, i Žaneta už se naučila tam prcky nosit, když má pocit, že by potřebovali nakrmit. Tenhle pocit má pravidelně po 2,5 hodinách...

 Největší adrenalin - kombinace 8 hyperaktivnch freťat, jejich maminky, která se sice neverbálně, ale o to intenzivněji, snaží vysvětlit, že pokud nedostanou mimina každé tři hodiny (ve dne v noci) jídlo a naprosto čistý pelíšek, stane se jim něco strašlivého,... a střevní virózy s horečkami u obou dětí. Tři dny nonstop ( a tím nonstop, milí bezdětní čtenáři, myslím zhruba 21 hodin denně) kmitání ve smyčce: zvracející dítě - druhé dítě se 40 horečkou - pelíšek plný fretčích hovínek - průjmující dítě - dítě se stále 40 horečkou - hladová osmerčata - a opět zvracející dítě... to je skutečně neopakovatelný zážitek :-))