Rostou z nich správné šelmičky

24.05.2011 23:19

 Prckové reagují už teď skoro na každé zvednutí lidskou rukou tak, že začnou zuřivě hledat masíčko :-), protože tuší, že putují na svačinku. Baští ale zatím jen krátce, hodně je to unavuje :-), vydrží tak 5 minut. Pak se ještě snaží vyčuchat ostatní a zjistit, jestli nemají něco lepšího. Většinou projdou nějakou tou mističkou. Protože jsou pořád ještě úplně slepí, orientují se jen čichem. Občas ucítí lákavou vůni... zakousnou se... a sakra, v lepším případě noha či ocásek sourozence, v horším i noha vlastní :-)))

Po jídle se snaží vyčuchat místečko, kam ostatní chodí na záchod... fakt se hodně snaží, dost často se i trefí (no dobře, plus mínus 20 cm... ), jenže pak únavou z toho všeho usnou... rozvalení uprostřed jídla, toalety, kdekoli... :-)

Na to, že v pátek ochutnali poprvé něco jiného než mateřské mléko, se vrhají na příkrmy už více než nadšeně. Od pondělka je přikrmuju po cca. 8 hodinách (v 7, 15 a 23 hodin), nejspíš by snesli ještě jedno krmení :-). Od 4. týdne budu přidávat namočené granulky, tak jim budu nechávat zásobu v pelíšku, případně navečer přidáme ještě nějakou méně masitou porci, třeba jogurt, tvaroh apod. s Baby Flocken. Vločky mají spoustu vitamínů a potřebných "doplňků", přidávám i k naškrábanému masíčku, střídám hovězí a kuřecí, ředím převařenou vodou, aby měli dost tekutin. Budu taky přidávat rýži a ovesné vločky, až to stihnu uvařit :-).

Mají už pěkně ostré zoubky, když hledají masíčko a zakousnou se do prstu, je to už cítit.

Prckové se pěkně mazlí, musíme do toho zavést nějaký systém a chovat a drbat postupně všechny. Zatím bereme toho, kdy je zrovna navrchu a piští :-). V dlani nebo na klíně se krásně uklidní, většinou se stulí nebo naopak rozplácnou, přestanou pištět a usnou. Jsou si hodně podobní, ale poznáme už na první pohled kluky a holky podle velikosti.

Jůla má na klíně našeho kocoura, Kuba albínka, který pojede k Hance L. do Brna. Ten už je veliký, co?